Spiru Haret Forum

Forumul studentilor Universitatii Spiru Haret
www.spiruharet-newsmart.ro
Acum este Dum Dec 08, 2019 3:09 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]
Forum închis Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: REGULAMENT GENERAL
MesajScris: Sâm Mar 28, 2009 7:33 pm 
Neconectat
Fondator
Fondator
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Mar 28, 2009 2:32 am
Mesaje: 4422
Anul de studii: 0
Reguli privind utilizarea forumului spiruharet-newsmart.ro


Orice membru deja înregistrat accepta în mod tacit acest regulament.

Nimeni nu isi doreste ca acest forum sa devina un fel de stat politienesc. Pe de alta parte insa, cu totii suntem deranjati de atitudinile unora care au prea putin respect pentru ceilalti atunci cand comunica. Toti utilizatorii sunt foarte importanti pentru Comunitatea Spiruharet-newsmart.ro, dar consideram ca uneori trebuie sa alegi intre reguli si anarhie. Si solutia nu poate fi decat instituirea de reguli si respectul pentru liberul arbitru al fiecaruia.

I. PRINCIPII GENERALE

Forumul spiruharet-newsmart.ro este dedicat discutiilor pe teme studentesti. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele randuri, pentru a nu avea nici tu si nici noi neplaceri de vreun un fel in viitor.

De la bun inceput trebuie sa lamurim un principiu: din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Asta nu inseamna ca forumul exista doar pentru noi însine, ci doar ca dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. Regulile de fata nu sunt menite sa limiteze activitatea vreunui utilizator, ci doar sa impuna anumite standarde in ceea ce priveste modul de comunicare pe forum. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos. Daca vreuna din aceste reguli nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni in nici un fel. Regulamentul de fata se aplica in egala masura si utilizatorilor forumului inregistrati inainte de data adoptarii sale, acestia acceptand tacit noul Regulament prin însasi actiunea de a posta. Orice membru nou al forumul spiruharet-newsmart.ro trebuie sa respecte, fara nici o rezerva, prezentul Regulament indiferent daca l-a citit sau nu.

De asemenea, esti de acord ca prin scrierea unui material (articol, comentariu, post in forum, precum si orice alt tip de mesaj publicat) in spiruharet-newsmart.ro, transmiti spiruharet-newsmart.ro un drept neexclusiv de autor cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea precum si orice alta forma de expunere publica a materialului in cadrul spiruharet-newsmart.ro.

1. Moderatorii

a) Moderatorii au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului. Gestionarea mesajelor inseamna dreptul de a edita, sterge sau muta mesaje
b) Moderatorii se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Moderatorii au dreptul, iar nu obligatia sa dea explicatii pentru actiunile lor. In privinta masurilor intreprinse, utilizatorii pot cere explicatii moderatorilor numai prin mesaje private, iar nu pe forum.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in aceasta privinta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori si fara a fi nevoie de o argumentare speciala. Speram sa nu se intample prea des aceasta situatie, mai ales ca moderatorii actuali sunt persoane carora li se datoreaza in mare masura status-ul actual al forum-ului.
g) Moderatorii acestui forum se angajeaza sa stearga sau sa editeze toate mesajele cu caracter reprehensibil, cat mai repede posibil fara sa faca justificare in fata utilizatorilor.
Orice membru poate obtine calitatea de moderator / supermoderator daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este insemnata.

II. REGULI SI RECOMANDARI

Forumul spiruharet-newsmart.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc.

Proprietar al tuturor posturilor din acest forum este spiruharet-newsmart.ro. Drepturile de autor sunt recunoscute ca fiind ale celor care posteaza pe acest forum, în limitele si în conditiile legii. Fiecare utilizator este responsabil de continutul mesajelor sale, conducerea acestui forum nefiind responsabila pentru opiniile sau informatiile exprimate de utilizatori.

Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

Nu consideram fair folosirea unui nume asemanator cu unul deja existent, pentru a nu crea confuzie. De asemenea nu consideram fair alegerea de nume care contin conotatii sexuale, rasiste sau ofensatoare.

A. Reguli de postare a mesajelor

1. Forma

1.1. Mesajele se scriu in limba romana. Ne-am dori sa se scrie si cu respectarea gramaticii si sintaxei limbii romane, dar uneori intelegem ca suntem un forum si nu aula Academiei Romane. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. Mai tinem si la respectarea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
• nu este de dorit sa folosesti scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y), cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
• spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie;
• un singur semn de exclamatie sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis in orice discutie normala :), un numar mai mare ducand, probabil, la enervarea cititorului;
• numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua nici patru;
• scrierea cu diacritice este optionala.

1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit.Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

1.3. Nu ne dorim sa postezi mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca ai mai multe lucruri de spus, poti folosi functia de editare a mesajului anterior.

În general, tine cont de faptul ca un mesaj trebuie sa poata fi citit rapid. Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si indispune cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

2. Continutul

2.1. Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul. Nu ne plac utilizatorii cei care aduc jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute sau "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu inlatura faptul ca intentia a fost de a jigni. Pe forumul spiruharet-newsmart.ro discutam ideea, nu persoana. Si aplicam regulile inclusiv moderatorilor si adminilor.

2.2. Nu sunt acceptate discutiile privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

2.3. Posturile fara continut sau cu continut inutil, care nu folosesc discutiei ("de acord", "super", „asa e”), precum si cele care repeta un raspuns deja postat la problema in discutie sunt uneori enervante. Asemenea mesaje pot fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza. In plus, in cazul in care ajungi sa te lauzi singur cu talentul pe care il ai, trebuie sa stii faptul ca forumul nu este locul elogiilor la adresa unor persoane, fie a celui care posteaza fie a altora. O astfel de atitudine poate atrage banarea temporara sau permanenta.

2.4. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei. Desigur ca, in mod inevitabil, raspunsurile vor contine o doza de subiectivism datorata interpretarii sau practicii proprii, insa ne-am dori sa nu sustii pozitii categorice fara sa aduci argumente in acest sens (de exemplu: „Cota de participare la profit a salariatilor este considerata venit asimilat salariului?” „Da”).

2.5. Mesajele off-topic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private.

2.6. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la emoticoane. Te rugam insa sa nu exagerezi. Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.

2.7. Nu este permisa publicarea abuziva sau fara motiv a linkurilor spre alte situri sau forumuri. Daca este neaparat necesara o legatura, atasati un text explicativ, care sa sugereze ce contine legatura si care e motivul pentru care este publicata.

2.8. Nu este permisa reclama comerciala, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz. In cazul in care doriti sa faceti reclama in cadrul site-ului va rugam sa contactati administratorul.

2.9. Nu ne plac remarcile "paternale", adica acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatori", prin remarci referitoare la cine si cum ar trebui sa posteze. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii.

2.10. Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme studentesti, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele. Daca o persoana te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, poti sa faci acest lucru si fara un atac la persoana, civilizat si argumentat. Chiar daca persoana respectiva a avut / are o atitudine reprobabila, nu se justifica un comportament jignitor la adresa ei.

3. Deschiderea si incadrarea unui topic nou

3.1. Înainte de a deschide un topic nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia de cautare a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat si sa gasesti deja raspunsul;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

3.2. Daca te-ai decis sa deschizi un topic nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, te rugam sa ai in vedere ca titluri precum "Am o problema", „Speta” sau „Va rog sa ma ajutati”. Daca topicul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început data la care s-au intamplat faptele de care vorbesti, unde si ce anume s-a intamplat, facând referire inclusiv la elementele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii in plus decat in minus.

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

3.4. Citeste, pe cat posibil, tot ce s-a discutat într-un anumit topic. Este scuzabila repetarea unei intrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 20 dar este inacceptabila pentru un topic de 2-3 pagini.

4. Sunt STRICT INTERZISE:

• Posterea adreselelor de mail
• Nu se face spam (exceptie cei ce au acordul administratorului)
• Nu se deschid subiecte in sectiunele arhive

5. Semnatura

5.1. In forumul spiruharet-newsmart.ro poti folosi o semnatura pentru mesajele din forum, adica un text optional ce va fi atasat la sfarsitul fiecarui mesaj.
5.2. Semnatura trebuie sa aiba maxim 200 de caractere si maxim 4 linii, fara a fi in intregime scrisa cu majuscule sau cu litere ingrosate ori aldine.
5.3. Introducerea in semnatura a unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul administratorilor forumului. Nu este de dorit folosirea linkurilor catre pagini personale sau de reclama a oricaror forme de exercitare a profesiei de avocat, sau a celor cu caracter pornografic, rasist sau ofensator.
5.5. Administratorii si moderatorii au dreptul de a edita semnatura care nu respecta regulile de mai sus, fara o instiintare a utilizatorului.

6. Publicarea unor conversatii private / mesaje private / emailuri cu alte persoane

6.1. In forumul spiruharet-newsmart.ro este interzisa publicarea mesajelor private / emailurilor / conversatiilor private cu alte persoane, in lipsa consimtamantului acestora cu privire la publicarea respectiva.

Prevederi finale

Incalcarea prezentului regulament se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

De aceea, daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii pe acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul spiruharet-newsmart.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta, temporara sau definitiva. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

III. CONCLUZII

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta, nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate. Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faci) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut. In acest scop ai la dispozitie sectiunea „Sugestii si reclamatii” din forum.
Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta si informatii din domeniul studentesc.
Pana la urma, puterea comunitatii sta in comunicare.

IV. SANCTIUNI IN URMA NERESPECTARII REGULAMENTULUI:

Incalcarea prezentului regulament se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii pe acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul spiruharet-newsmart.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta, temporara sau definitiva.

V. DISPOZITII

1. Posturile copiate de pe acest forum vor trebui sa contina la inceput/sfarsit linkul forumului: http://www.spiruharet-newsmart.ro

2. Pentru orice problema intampinata trimiteti e-mail catre administrator.Adresa de contact a forumului este:
admin@spiruharet-newsmart.ro

Multumim pentru intelegere!
Administratorii forumului spiruharet-newsmart.ro


Forumul spiruharet-newsmart.ro este dedicat studentilor si nu este in nici un mod afiliat cu aceste Universitati.

Acest regulament a fost modificat la data de 07 mai 2010

_________________
Regulament General


Imagine


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Forum închis Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Toate drepturile rezervate © 2009 - 2017 spiruharet-newsmart.ro
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România